Lasersnijden, Graveren en 3D Printen

voor al uw creative doeleinden

Bij TREX Laser kunt u voor verschillende diensten terecht. Naast lasersnijden, bieden wij ook graveren en 3D printen aan. Wij kunnen in verschillende materialen uw afbeeldingen, teksten en producten snijden, graveren en 3D printen. Bij ons bent u op het juiste adres om uw ontwerp te realiseren.

Lasersnijden

Bij lasersnijden kan er met behulp van een laser elke gewenste vorm worden uitgesneden. TREX Laser maakt gebruik van de Universal Laser lasersnijmachine’s. Het is een ultra dynamisch lasersnijmachine, welke voldoet aan de nieuwste snijtechnologieën. We verwerken plaatmateriaal met een maximale afmeting van 813 x 457 mm. De diktes die verwerkt kunnen worden zijn afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Met de lasermachine kunnen zeer smalle en nauwkeurige gleuven worden gemaakt. Daarnaast kunnen er ook complexe en gedetailleerde vormen gesneden worden. Doordat de lasersnijmachine digitaal wordt aangestuurd, is ieder element steeds weer identiek.

Toepassingen van lasersnijden zijn onder andere: maquettes, reclameborden, displays, visitekaarten, geboortekaarten, wenskaarten, flyers en inlay producten van bijv. karton.

Graveren

Bij ons kunt u op een snelle en flexibele manier verschillende materialen graveren. De laser beweegt razend snel over de oppervlakte van het gewenste materiaal of product. Gedurende dit proces brandt de laser het gewenste resultaat in het materiaal. Lasergraveren biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele graveertechnieken. Het is snel, flexibel en levert een hoge kwaliteit/resolutie. De laserstraal heeft een zeer kleine diameter, hierdoor kunnen zeer fijne lijnen of punten op een materiaal worden aangebracht. Niet alleen teksten, maar ook foto’s en logo’s kunnen hoogwaardig gegraveerd worden. Bijna ieder artikel en materiaal kan door ons gegraveerd worden.

Wij gebruiken o.a. de volgende materialen voor snijden en graveren: MDF, Multiplex, Acrylaat (en acrylaat frost), Karton en Golfkarton

Wilt u een ander soort materiaal laten snijden of graveren?

3D Printen

3D printen is een productietechniek die ook wel rapid prototyping wordt genoemd. In de huidige maakindustrie is deze manier van produceren niet meer weg te denken. Het biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele productietechnieken. Zo is er een snellere levertijd en brengt het maken van complexe vormen geen extra kosten met zich mee. TREX Laser biedt u de mogelijkheid om uw 3D-tekeningen om te laten zetten in tastbare modellen. Onze 3D printer gebruikt o.a. de volgende materialen: kunststof PLA draad en kunststof ABS.

PLA

PLA staat voor polymelkzuur of polylactide. Het is een biologisch afbreekbare kunststof die geschikt is voor hergebruik en uitstekende eigenschappen wat betreft vormvastheid heeft. Er zijn voortreffelijke resultaten mee te behalen. PLA is vooral bedoeld voor visuele prototypes.

ABS

ABS is een harde plastic. Omdat deze materiaal mechanisch sterker is dan PLA, is het vooral geschikt voor producten waarbij op functionaliteit getest moet worden. Het product wordt laagje voor laagje opgebouwd door onze 3D printer. ABS heeft zonder gebruik van een heated bed (een platform dat de kwaliteit van het printen verhoogd door ervoor te zorgen dat vervorming voorkomen wordt) de neiging te vervormen.

Toepassingen van 3D printen zijn onder andere: architectuur en maquettebouw, prototyping, productieonderdelen, consumentenartikelen, productinnovatie, productontwerp, design en kunst.

Wilt u een ander soort materiaal laten 3D printen?
Wij denken graag met u mee, vraag via e-mail info@trexlaser.nl naar de mogelijkheden.

Wees slim

Ga voor Kracht, Snelheid en Precisie

Blijf up-to-date

Volg ons op